Homepagina

de afstand van de omtrek van de aarde… op een zonne-fiets…

In het begin was er niks… Een weinig later kwam de aarde,
de zon, de maan en de sterren als markering voor seizoenen, dagen en jaren. Het grote licht (de zon) om over de dag te heersen, het kleine (de maan) om over de nacht te schijnen en de sterren als oriëntatiepunten. Eenmaal de mens op aarde kwam, had hij zich tot doel gesteld om het opperste geluk na te streven en de grenzen van onze horizon te verkennen.

Zondag 2 juni 2013 wil ik deze droom nieuw leven inblazen door wereldwijd de aandacht te vestigen op de zorg van onze planeet en het klimaat en dit via alle mogelijke middelen.

 

In 2010 startte de Fransman Fransman Florian Bailly een 10.000 km lange solotoer van Frankrijk tot Japan, met een zonnepaneel achter zijn fiets. Drie jaar later was ‘THE SUN TRIP’ geboren: www.thesuntrip.com . De solotrip is inmiddels uitgegroeid tot een heuse wedstrijd die wordt gereden van Frankrijk naar Kazakstan (juni – september 2013). Samen met 30 andere deelnemers fiets ik met een zelfomgebouwde solar fiets over een afstand van 7.000 km van het Franse Lyon tot aan de Kazakstaanse hoofdstad Astana; een soort Paris-Dakar voor zonnefietsen.

Deze adventure-tour is de start van een ware onderneming, want na Kazakstan gaat de tocht verder onder de naam ‘SOLAR BIKE TOUR’! De bedoeling is om de afstand van de wereld te overbruggen, op 100% zonne-energie. Een uitdaging die niemand reeds aandurfde! Op die manier wil ik wereldwijd de aandacht vestigen op een gezondere planeet.

Reduce your environmental footprint