13/02/2013 – De voorbereiding: deel 2

de publiciteit…

De voorbereidingen komen stilaan op kruissnelheid en zo hoort het, want de vertrekdatum nadert met rasse schreden. Keerzijde van de medaille is evenwel dat er zoveel informatie op me afkomt, dat ik nauwelijks weet wat eerst aan te pakken. De route, de fiets, de bagage, de inentingen, de visums, …

Momenteel draait de publiciteitsmolen op volle toeren, maar evenzo krijgt de solarfiets meer en meer gestalte. Het voorbije weekend was ik ermee te gast op fiets- en wandelbeurs in de RAI te Amsterdam en dit weekend sta ik op de stand van ‘De Vakantiefietser’ op de beurs in Mechelen (www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be). Daar worden ook twee van mijn fotoreportages getoond (Bolivië en Tadjkistan/Kirgizië). De week daarop, op zondag 24 februari ben ik dan weer te gast op de Reismarkt te Brugge. Druk, drukker, drukst…

Aanvankelijk had ik gedacht om de rit naar Amsterdam per fiets af te leggen, maar het barre winterweer besliste daar anders over. Daarenboven is de fiets nog niet helemaal rijklaar. Uiteindelijk beperkte ik mijn fietstocht tot 100 kilometer. Lang genoeg om de fiets met twee zonnepanelen (een kleine vooraan en een grote achteraan) te testen.

De testrit confronteerde mij met enkele serieuze tekortkomingen. Vooral over het aanhechtingssysteem van de zonnepanelen moet nog serieus over worden nagedacht. Ondertussen ben ik stilaan ook beginnen brainstormen over het zonnepaneel dat vooraan bevestigd moet worden. Vooral de factor wind moet bij de constructie steeds in het achterhoofd gehouden worden. Daarom heb ik besloten om het zonnepaneel te verwijderen wanneer er iemand meefietst. Door de grote oppervlakte van het zonnepaneel is het gevaar om met fiets de lucht in te vliegen wel heel reëel. Dit beeld mag dan wel in de schitterende film E.T. in mijn geheugen gegrift staan, ik blijf liever met beide voeten op de grond.

Aan publiciteit dezer dagen geen gebrek. Naast de aanwezigheid op talrijke beurzen, was ik ook te gast bij WTV-FOCUS voor een interview. Ook in het E-bike magazine (pag 32-35) werd er behoorlijk wat aandacht geschonken aan het project.
Binnenkort komt er ook een uitgebreid artikel in het outdoor magazine Op Pad.
Tussendoor moet er helaas ook nog gewerkt worden… Nog 15 weken…

interview WTV-FOCUS

artikel E-Magazine (pag 32-35)