14/06/2013: de vooravond voor de Suntrip

De adrenaline stijgt…

Gisteravond aangekomen in Chambéry, de officiële startplaats van ‘The Suntrip’, het eerste gedeelte van mijn solar-avontuur. Inmiddels zijn de eerste 1000 km een feit. Het ommetje naar de Creuse waar mijn kleine zus woont, zorgde voor een ideale afwisseling. De rit naar het zuiden was een ideale testrit en op één technisch probleempje na verliep de tocht feilloos. Het enige wat me zorgen baart, is het te torsen gewicht. Fiets, fietskar, zonnepanelen (5) en bagage schommelen rond de 145 kilo. Reken daarbij nog eens mijn eigen gewicht en dan zit je al gauw rond de 210 kilo. Eén troost, als de trend van drie kilo afvallen in één week tijd zich verder zet, dan zakt het totaalgewicht zienderogen. Het is overduidelijk dat de ‘solarondersteuning’ meer dan welkom zal zijn.

Op de camping sijpelen de deelnemers druppelsgewijs binnen. Er heerst een gemoedelijke sfeer en eenieder geniet nog volop van de luxe van een goeie douche, uitgebreid tafelen en toegang tot internet. Zaken die binnenkort meer uitzondering dan regel worden.

Ondertussen dringen ook de eerste berichten van tegenslagen door tot op het kampeerterrein. De Française Ghislaine is op weg naar Chambéry gevallen en mag zeker tot en met maandag niet fietsen. Ook de Fransman Céderic kwam ten val en brak daarbij zijn stuurrichting en remmen. Ook de vrienden Stéphane & Stéphane hebben technische problemen en zijn gestrand op enkele kilometers van de ontmoetingsplaats. Het staat nu reeds als een paal boven water: de eerste editie van ‘The Suntrip’ zou wel eens legendarisch kunnen worden. Wordt vervolgd…

(zie video reisdagboek link voor foto’s en filmfragmenten)

Een gedachte over “14/06/2013: de vooravond voor de Suntrip

  1. De moed niet verliezen, zet maar door je kan het !!!
    Groetjes,
    Hubert (Ichtegem)

Reacties zijn gesloten.