01/06/2013 – De voorbereiding: deel 15

Het einde (begin) in zicht…

Eindelijk! Mijn laatste lesdag zit erop. De combinatie werken en reis voorbereiden begint de voorbije dagen zwaar door te wegen. Allerlei zaken komen op het laatste moment nog de kop opsteken. Vrienden die je kost wat kost nog uit eten willen nemen, cursistenfeestje, afscheidetentjes met cursisten, examens verbeteren, papieren in orde brengen, etc. Teveel om op te noemen.

Ondertussen tikt de klok ongenadig verder en is het startmoment nu echt wel heel nabij. De spanning stijgt met het uur en mijn hoofd lijkt wel te ontploffen. De ene gedachte na de andere flitst doorheen mijn hoofd. Mijn hersenpan voelt aan als een tijdbom, een snelweg van voorbij zoevende vragen. De aanblik van achter mijn pc maakt me er niet rustiger op. De woonkamer is één grote puinhoop waar ongeordend reisspullen liggen opgestapeld. Het slagveld van outdoor materiaal weerspiegelt een beetje mijn onrust. Ik heb het gevoel dat ik tot op de laatste minuut zal moeten inpakken.

Eén troost: de fiets. Gisterenmiddag heb ik voor het eerst een echte testrit kunnen doen met de volledige solarbike en met succes! In de vroege ochtend had ik de fietskar opgehaald bij Joris van Bruthaus (www.bruthaus.be) en doorgereden naar Crystalyte om het probleem van de solarcharger aan te pakken. Men had vastgesteld dat de zonnepanelen verkeerd geschakeld waren en daardoor verkeerde signalen doorstuurde naar de solarcharger. Ook dit probleem is inmiddels van de baan. Op een paar kleine kinderziektes na is de fiets startklaar. Ondertussen ken ik ook de definitieve afmetingen en het gewicht van mijn solarbike. De totale lengte van de fiets is 4m60 en het gewicht schommelt rond de 110 kilo. Alleen al de fietskar (met vier zonnepanelen en batterij) weegt een slordige 66 kilo. Reken daar nog minimum 30 kilo bagage bij en mezelf en dan kom ik aan een totaal gewicht van 200 kilo. Misschien had ik beter mijn route een andere naam gegeven: de solarescargottour…

Een gedachte over “01/06/2013 – De voorbereiding: deel 15

  1. Hallo Grégorie,

    Ik wens je veel succes zonder veel problemen met de fiets. Net als de
    vorige keer hoop ik je te kunnen volgen.
    Het allerbeste en veel groetjes
    Nelly Vitse

Reacties zijn gesloten.