17/03/2013 – De voorbereiding: deel 4

Medepassagiers / landgenoten gezocht…

De vertrekdatum nadert met rasse schreden. Rechtevenredig met de tikkende klok stijgt ook langzaam maar zeker de adrenaline. De voorbereidingsfase geraakt stilaan op kruissnelheid. De combinatie werk – vrije tijd blijft een moeilijke evenwichtsoefening. Een etmaal is veelal ontoereikend om mijn ‘to do’-lijstje af te werken. Het ziet ernaar uit dat de nachten -in aanloop van de vertrekdatum- kort zullen worden. Nu, één troost, waar een wil is, is een weg!

De komende weken wil ik vooral mijn energie aanwenden om de solarreis een extra dimensie te geven. Eerstdaags verstuur ik een Engelstalige perstekst over de ‘Solar Challenge Adventure Tour’ naar diverse gemeentebesturen en instanties die op m’n route liggen. Ook fietsverenigingen uit verschillende Aziatische landen zal ik aanschrijven. Enerzijds ter promotie van het project, maar anderzijds om mensen te zoeken die een eindje willen meefietsen. Autochtonen mee op de fiets krijgen levert niks anders dan voordelen op. Ze kennen het land, de taal en de cultuur. Ze openen deuren die voor een gewone reiziger gesloten blijven. Daarom is het dan ook de bedoeling om de fiets na 8.500 km enigszins wat aan te passen. Bij aankomst in Astana, hoofdstad van Kazakstan, worden de zonnepanelen (vooraan bevestigd) verwijderd om zo plaats te maken voor twee fitte fietsbenen. Dit in combinatie met de achterste zonnepanelen moet mij in staat stellen om de tocht verder te zetten.

Ik wil zoveel als mogelijk medepassagiers de kans geven om het solar-avontuur van op de eerste rij mee te beleven. Op die manier wil ik het project een grensoverschrijdend karakter geven. Aantonen dat we op een andere manier kunnen omgaan met energie en mobiliteit, dat is de onderliggende boodschap. Wie zich geroepen voelt om een eindje mee in te stappen (fietsen) in het avontuur, meer dan welkom! Klik
HIER en ontdek de volledige route met bijhorende data en beschikbaarheid.

Ben je het project genegen, maar is het fietsavontuur voor je te hoog gegrepen? Dan heb ik een aardig alternatief voor je. Fiets de eerste kilometers mee en maak deel uit van een onvergetelijk evenement! Klik bovenaan op INSCHRIJVING en wees erbij op de startdag, zondag 2 juni om 13u30 op de Grote Markt van Ieper. Ook de twee andere Belgische deelnemers van ‘The Suntrip’ zullen met hun solarfiets meerijden. Met z’n allen fietsen we onder begeleiding van de lokale politie van Ieper naar Dranouter (+/- 20 km). Daar aangekomen, heffen we het glas in het muziekcentrum ‘Het Folk’. Niet te missen!

Tot slot nog deze oproep. Kent u landgenoten die wonen in één van de landen die op m’n route liggen? Landgenoten die het best aangenaam zouden vinden om mij eens te ontmoeten. Stuur mij dan hun coördinaten door en ik kijk of een ontmoeting een haalbare kaart is. Uit vroegere ervaringen weet ik dat dit veelal verrijkende en boeiende contacten zijn.

De zoektocht kan beginnen…